Vad vill jag göra med mitt liv?

Vad vill jag göra med mitt liv?

postade i: liv | 0

Vad vill jag göra med mitt liv? Det är en fråga som vi alla tänker på vid något tillfälle. Svaret är för vissa enkelt. För andra tar det en livstid att räkna ut.

Det är lätt att bara gå igenom livet och fortsätta att göra det som är bekvämt och bekant. Men för de som känner sig oklara och vill göra mer hjälper dessa frågor dig att måla en tydligare bild av vad du vill göra med ditt liv.

Vad känner jag mest passion för?

Det första steget är att tänka på vad du redan gillar. Vad älskar du att göra? Vad känns givande? Vad gör du som inte känns som jobb? Det kan t.ex. vara att skriva, jobba med djur eller fotografering. Kika på t.ex. finansiellarea.se eller technyheter.se om du är intresserad av finans eller teknik.

Poängen är att du ska komma på vad du älskar att göra och sedan göra det mer och oftare.

Vad är mina största prestationer hittills?

Fundera över dina tidigare erfarenheter och det du är mest stolt över. Hur kändes det? Fantastiskt, eller hur? Så varför inte försöka efterlikna dessa upplevelser och känslor?

Fortsätt att göra det som har varit mest givande för dig.

Om det inte fanns några gränser alls, vad skulle jag välja att ha och göra i mitt liv?

Det här är en häftig övning: Fundera på vad du skulle göra om du inte hade några gränser. Om du hade alla pengar och tid i världen, vart skulle du åka? Vad skulle du göra? Vem skulle du spendera tid med?

Behöver du en paus efter allt detta tänkande? Ta då en titt på golfbreaks.com/se.

Vad är mina mål i livet?

Mål är nödvändiga för att kunna skapa en lycklig framtid. När du har tagit reda på svaren på detta får du en mycket bättre uppfattning över vad du ska göra i ditt liv.

Hur hårt är jag villig att jobba för att få det jag vill ha?

Att prestera väl är aldrig lätt. Om du vill göra fantastiska saker med ditt liv måste du göra uppoffringar Det innebär förmodligen att du måste lägger ner mer tid än du annars hade.

Det är oftast själva resan som är mest givande. Det är under dessa till synes små obetydliga ögonblick som du får dina ”aha”-upplevelser som hjälper dig att svara på frågan: ”Vad vill jag göra med mitt liv?”

Så ta det första steget mot att förbättra ditt liv. Du kommer inte ångra det!

Lämna ett svar