Öppna upp med ny altandörr

Öppna upp med ny altandörr

postade i: Hem | 0

Bostadens exteriör är oftast mycket viktigare än vad vi tror. Allt som oftast koncentrerar vi oss på att inreda vårt hem snyggt och efter de trender som vi gillar. Vi gillar att spana efter nya soffor, fundera över om köket står på tur för renovering eller om badrummet ska få ett härligt bubbelbad. Allt som oftast glömmer vi bort dörrar och fönster och genom att sätta in en ny altandörr kan du skapa ett helt nytt blickfång för din bostad.

Spar på energin

Att sätta in en ny altandörr kan få ett rum att bada i ljus och ge ett visuellt intryck om att rummet faktiskt är större än vad det i verkligheten är. Om du har ett hus som har några år på nacken är det troligt att din altandörr är en energitjuv och släpper ut lite av bostadens värme. Idag finns det ett stort utbud av altandörrar och Sparfönster som istället för att släppa ut värme, alstrar den genom solljuset. Dörren blir ett energieffektivt hjälpmedel när du vill försöka dra ner på dina energikostnader och med en ny altandörr tillverkad med den senaste tekniken kan du alltså spara på dina värmekostnader samtidigt som du får ett härligt ljusinsläpp.

Saknar du dörr?

Hur ser det ut hemma hos dig? Skulle du vilja få in lite mer av trädgården som du har utanför fönstret? Ta reda på om det är möjligt att ersätta ett av dina fönster med en altandörr i stället och dra nytta av att kunna öppna upp ut i trädgården precis när du vill. Fördelen med dagens modernt tillverkade altandörrar är att de är i det närmaste helt underhållsfria. Du behöver inte skrapa eller måla dem vart femte eller vart tionde år, utan det räcker med att du torkar av altandörren med jämna mellanrum med en fuktad trasa. Självklart får du tvätta fönsterrutorna då dessa ständigt står emot det nordiska klimatet. Altandörrar som säljs i vår region är specifikt framtagna för att stå emot kyla och blåst, och kylan ger inga negativa effekter på karmarna.

Enkel eller dubbel?

Altandörrar med stort fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp och varför inte dubbla upp ljusinsläppet och installera dubbla altandörrar? Både rummet och huset får ett helt annat utseende och med en sådan investering kan du också höja värdet på huset. Om du saknar en altan och har ett uterum kan du passa på att lyfta uterummet till en ny nivå genom att sätta in en energibesparande och underfållsfri altandörr. Möjligheterna är många!

Lämna ett svar