Kylbox 12v är perfekt för campingsemestern

Kylbox 12v är perfekt för campingsemestern

postade i: camping | 0

Ute på marknaden finns ett brett sortiment av olika kylväskor och kylboxar, vilket bidrar till att det kan kännas knepigt att hitta ett alternativ som möter ens personliga behov. Kylväskan fungerar ungefär som en termos och håller temperaturen tack vare väggarnas isolering. Till skillnad från den traditionella kylväskan har dock allt fler upptäckt kylboxar på 12v som håller sig kalla utan några kylklampar eftersom de har en fläkt som drivs med hjälp av en 12v-anslutning. Termoelektriska kylboxar på 12v kopplar man smidigt in i exempelvis båtens eller bilens cigarettuttag. Detta är ett perfekt val för de som åker iväg på campingsemestrar och andra äventyr.

Hitta: https://www.nordiskcampingutrustning.se

Förutom att ha med en kylbox på resan är det ypperligt som komplement till kylen hemma eller på hotellrummet. På somrarna är de bland annat utmärkta på balkongen när midsommarmaten inte ryms i kylskåpet. Står boxen i solen håller den dock inte lika låga temperaturer som exempelvis i en bil med AC.

De största modellerna av kylboxar med 12v-anslutning har integrerade hjul och kan hålla en temperatur på 15 minus grader. Den stora varianten har mellanväggar som kan flyttas enligt behov och har således flertalet packmöjligheter. Med tanke på storleken är de dyrare, men de är oerhört prisvärda och har lång hållbarhet. Många använder de stora kylboxarna som kylskåp på sommarstugan eller i husvagnens förtält.

Väljer man en mindre kylbox med 12v-anslutning kan man förvänta sig en produkt som är smidig, liten och lätt. Kylanordningen sitter i boxens lock, men ett minus är att man inte kan förkyla den före man åker iväg. Dock blir de snabbt kalla och kan nå relativt låga temperaturer kring 7-8 grader. Något man bör komma ihåg är att man oavsett kylboxens storlek aldrig skall lägga föremål på locket så att fläktöppningen täcks. Man skall heller aldrig placera uppvärmda varor i en kylbox, utan alltid kyla ner dem före. Fyller man den till bredden kan temperaturregleringen påverkas och då kan en kylklamp vara nödvändig.

När man väl skaffat en kylbox 12v kan den hålla i flera år om man underhåller den på rätt sätt. Genom att regelbundet rengöra den med tvållösning såväl invändigt som utvändigt hålls den fräsch och fin. Efter rengöringen kan man lägga talkpuder på lockets tätning för att den garanterat bevarar temperaturen. De elektriska kylboxarna drar i regel kring 40-80 watt och detta kan leda till att exempelvis bilbatteriet laddas ur om bilen inte körs. Dyrare boxar har inbyggda batterivakter, annars kostar en separat batterivakt kring en hundralapp.

Lämna ett svar