Cannabisolja till djuren

Cannabisolja till djuren

postade i: Hälsa | 0

Det finns nog inget som är så förfärligt som när sitt husdjur har blivit sjukt och har smärta. Det kan ju vara så att man inte har någon möjlighet att ta sitt djur till en veterinär på ett tag. Då kan cannabisolja vara lösningen. För den kan man alltid ha hemma till sina djur, men det finns skillnader mellan olja för människor och djur. Oljan till djur är utvecklad för specifika djurarter.

Oljan som innehåller CBD som är ofarligt och framför allt lagligt, samt har en massa egenskaper som är positiva och kan användas till att exempelvis lindra djurens smärtor. Men i och för sig så finns det delade meningar om CBD-oljan har några positiva effekter eller inte. Därför finns det inga garantier om man använder sig av cannabisolja på sitt djur. Men det skadar inte att prova i alla fall.

Cannabisoljan används till att kunna försöka hejda smärtor hos djur, både psykiska och fysiska. Har man till exempel en hund som upplevs som orolig, kan man testa och se om CBD-oljan har någon verkan. Så att hunden klarar av att vara hemma ensam och utan att blir orolig, då oljan gör att ångesten minskar hos hunden.

Cannabisoljan kan dessutom ha positiv effekt på exempelvis:

  • Underlätta att sår läks
  • Vanliga smärtor
  • Infektioner
  • Rädsla
  • Knölar på buken
  • Näringsjustering

Det har även gjorts försök att bekämpa cancer med hjälp av CBD-olja, men det har inte blivit vetenskapligt bevisat. Men det finns många som har testat oljan och har haft positiva erfarenheter av denna.

Vilka djur?

Det går i princip att använda sig av oljan på alla djur, men har mest använts till katter, hästar och främst hundar. Om man känner att man vill testa CBD-olja bör man kontakta sin veterinär först. För det kan vara så om djuret redan går på någon typ av medicinering kan oljan motverkar medicinens effekt. Dessutom kan veterinären hjälpa till med att rekommendera vilken dos djuret ska ha.

Små doser

När man väl ska börja att använda sig av CBD-olja är det viktigt att börja med små doser. För det kan skilja sig mellan storleken på de olika raserna hos katter, hästar och hundar. Därför är det bästa att prova sig fram och se vilket som passar bäst för ditt husdjur.Genom att ge en liten dos från början gör att djuret vänjer sig vid oljan, för att sedan så småningom trappa upp dosen lite i taget. Att ge djuret CBD-oljan är lätt, för det är bara att droppa ner ett visst antal droppar i maten eller något liknande.

Lämna ett svar